Klasické stolárske dláta
Tatakinomi (叩き鑿) sú japonské ručne robené stolárske dláta vyrábané metódou kováčskeho zvárania, ktorá sa používala celosvetovo pred nástupom lacnej mäsovo vyrábanej ocele. Bohužiaľ táto kedysi vynikajúca technika sa vo výrobe dlát mimo Japonsko dnes už prakticky nevyužíva. Čepele týchto tradičných dlát sú vyrobené laminovaním z dvojvrstvovej ocele. Samotné telo je úmyselne vyrobené z mäkšieho materiálu, ktorý tlmí nárázy pri údere paličkou a znižuje šancu na poškodenie nástroja. Ostrie je však vytvorené z extrémne tvrdej karbónovej ocele, z ktorej sa pri výrobe stane vrstva s tvrdosťou 62 Rc u klasických Nomi dlát, až do tvrdosti 67 Rc u japonských dlát s HSS čepeľou, pričom klasické európske dláta dosahujú iba 58 až 60 Rc. Brúsenie týchto dlát je doporučené pomocou vodných japonských brúsnych kameňov, čím vás nástroj odmení vynikajúcou ostrosťou a odolnosťou po dlhú dobu.